onsdag 30 juni 2010

Drömmen om semester

1992 hyrde familjen en stuga vid Väjern i Bohuslän, en liten bit från Smögen. Då och då under årens lopp har vi återvänt dit. Campingen vi brukar besöka har ingen sandstrand, vilket innebär att jag inte gärna badar - men eftersom det är så vackert där gör det oftast inte så mycket...















*

tisdag 22 juni 2010

Färglöst

Kan tycka att det är riktigt läckert med svartvita fotografier ibland - det kan se så konstnärligt ut! På gymnasiet gick jag en fotokurs och då fick vi varsin svartvit fotorulle och fick ge oss ut och fotografera. Nuförtiden behöver man ju inte välja om man vill fotografera en rulle med svartvita kort eller en rulle med färgbilder - utan man ändrar bara en inställning på kameran eller fixar till fotona i datorn sen. Sååå mycket smidigare!

Har suttit och lekt lite med några av mina foton...







*

måndag 21 juni 2010

Blommor

Tog en promenad till föräldrarna för några dagar sedan, och självklart släpades kameran med. När jag förde över fotona till datorn sen så var det - som vanligt just nu - väldigt mycket moln och blommor...  =)
Några av blommorna kommer här:







*

söndag 20 juni 2010

Kanske...

Vädret idag har bestått av både sol och regn. Himlen har i ena stunden varit ljust blå med vita moln, för att lite senare vara alldeles grå. Just nu börjar himlen se lite fint orange ut där solen håller på att gå ner - kanske lyckas jag ta ytterligare några fina foton på himlen. Lika fina som de som jag tog förra fredagen...



*

lördag 19 juni 2010

Love is in the Air

Idag är det Kronprinsessbröllop - det kan väl ingen ha missat?!? Så jag tänkte köra lite kärleks-tema här i bloggen...









*

fredag 18 juni 2010

Dåligt väder

Vaknade till regn idag, vilket innebar att den tänkta morgonpromenaden med kameran fick ställas in. Tyckte det var mycket trevligare igår när himlen var alldeles blå...



*

torsdag 17 juni 2010

Kamerapromenad

Tog en promenad nu på morgonen eftersom vädret är så fint. Kameran var självklart med och det blev 137 foton... Många av dem raderades direkt - inser hur mycket jag har att lära! Men det är ju bara att ge sig ut igen  =)








Gillar den översta blomman väldigt mycket, påminner lite om en solros. Undrar vad det kan vara för sort?! Perfekt storlek att ha på balkongen!

*

onsdag 16 juni 2010

Fler moln

Vi var uppe på Kvarntorpshögen för några helger sedan för att testa kameran. De hade inte fått upp några nya konstverk än, men mina favoriter är ju kvar så det gör inte så mycket... =)






Dessa två fotografier är tagna vid samma tillfälle, med någon minuts mellanrum - på varsin sida om Lenny Clarhälls 'Malanganer'. Himlen såg verkligen olika ut, och tyvärr dröjde det inte mer än tio minuter innan regnet började. Men vi hade hunnit gå ett varv runt, och har ju inte så långt att åka för att återvända. En fascinerande plats att besöka, och har ni varit där så åk dit!!

 *

tisdag 15 juni 2010

En fin dag...

*

Jag har blivit väldigt förtjust i moln! 
Jag inte bara fotograferar väldigt mycket moln, jag kan även titta upp mot himlen ibland och önska att jag hade kameran med mig. Och när man väl kollar på bilderna sen ser de ganska lika ut...
Så man får väl helt enkelt ta med lite mer än de fina molnen  =)


måndag 14 juni 2010

Tidigare blogginlägg

Jag har alltså lagt upp en hel del fotografier i min pysselblogg - de flesta tagna med min vanliga digitalkamera, men även några som är nytagna med min Canon. Ifall någon som inte sett dessa foton förut skulle vara intresserad av att se dem finns länkar till inläggen här:


Det är varierande storlek på bilderna vilket verkligen irriterar mig! Jag har vid ett par tillfällen försökt gå tillbaka och ändra storlek på de tidigaste inläggen men det fungerar tyvärr inte.
Alla foton är dock klickbara och blir då lite större...
*
Inser när jag kollat igenom fotona att det är en hel del som jag är riktigt nöjd med, så de kanske dyker upp här någon gång igen... ;o)


    Välkommen =)

    Ytterligare en blogg alltså...
    Eftersom jag mer och mer upptäckt vad roligt det är att fotografera, och dessutom numera är ägare till en systemkamera så har jag insett att jag inte kan fortsätta att fylla min pysselblogg med foton. Därför startar jag denna fotoblogg!

    *